5 Ελληνικές Σειρές Στη Μεγάλη Οθόνη ©



Την προηγούμενη εβδομάδα είχα την ιδέα να αναφερθώ στις ανούσιες συνέχειες ταινιών καθώς και να παραθέσω πιθανές συνέχειές τους. Μετά από παρότρυνση φίλων, αποφάσισα να ασχοληθώ και με τις σειρές (οπότε τα παράπονά σας σ' αυτούς!).
Βέβαια εδώ θα αναφερθώ σε ελληνικές τηλεοπτικές σειρές που άφησαν εποχή αλλά και σε εκείνες που η 10η, 11η, 12η κλπ season τους πιο πολύ κούρασε, παρά ευχαρίστησε μερικούς από εμάς. Ώς εξέλιξη φαντάστηκα κάτι σαν μεταφορά αυτών των ταινιών στη μεγάλη οθόνη, μιας και συνηθίζεται το τελευταίο διάστημα. Έχουμε, λοιπόν, και λέμε...


1.)ΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ...Εν έτει 2031 μ.Χ. η γνωστή παρέα έχει πλέον "μετακομίσει" στο 1ο νεκροταφείο Αθηνών και ετοιμάζεται να γίνει λίπασμα για τα δενδρίλια του κοιμητηρίου! Σε μια αποτυχημένη, γι' αυτούς, μετεμψύχωση στα σώματα ανυποψίαστων συμπολιτών τους, οι αλλαγές στον χαρακτήρα τους είναι εμφανείς. Η Δήμητρα "τοποθετείται" στο σώμα μιας εργαζόμενης ως ιερόδουλη στη Συγγρού και κάθε τόσο της θυμίζει πως πρέπει πια να σταματήσει το "έργο" που προσφέρει, μιας και η Συγγρού έχει πήξει στις πόρνες τόσα χρόνια -άσε που στο διαδίκτυο βρίσκεις περισσότερες και σε καλύτερη τιμή! Ο Σπύρος έχει την ατυχία να εισβάλλει στο σώμα ενός 24χρονου αναρχικού ηρωινομανή με αποτέλεσμα ο δεύτερος να βλέπει περίεργα οράματα από την εποχή του Πολυτεχνείου και τελικά να παραδίνεται στην αστυνομία με κρίσεις ανασφάλειας. Ο Βλάσσης μπαστακώνεται στο σώμα μιας ηγουμένης, η οποία παθαίνει υστερίες και χουφτώνει οτιδήποτε κυκλοφορεί με φούστα στο μοναστήρι, ακόμα και τους τσολιάδες στα αγήματα! Η Ρένια "συμβάλλει" στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μιας παρθένας από τα Τρίκαλα, την οποία στην πορεία της ταινίας θα μεταμορφώσει σε υπερπολυτελές τσουλί της Ελληνικής Επικράτειας. Ο Βασίλης Χαλακατεβάκης είναι ο μόνος που θα ζήσει κι άλλα 100 χρόνια για να τα κάνει τσουρέκια σε ενοίκους, γιατί λίγο πριν αποδημήσει στους ουρανούς ανακάλυψε το εληξήριο της νιότης. Ο μόνος τυχερός στην όλη υπόθεση φαίνεται να είναι ο Γιάννης, ο οποίος μετά θάνατον "αναβαθμίζεται" ως αρχηγός της 3ης Ταξιαρχίας των Αγγέλων στον Παράδεισο, όπου με τόσα ανδρικά κορμιά δίπλα του τη "βλέπει" "ο Λεωνίδας και οι 300" και ο κήπος της Εδέμ γίνεται ένα αέναο Love Parade!...

2.)ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΧΑΡΙΤΕΣ...Στην πρώτη τους μεταφορά στη μεγάλη οθόνη, οι αδελφές Χαρίτου βρίσκονται στη φάση του μαθουσαλισμού -ήταν που ήταν τα εγκεφαλικά τους κύτταρα ¨πειραγμένα" στα 90s, τώρα που πάτησαν τα 100 έχουν "καεί" τελείως! Η Μαρία κόβει, η Ειρήνη ράβει κι η τρίτη και καλύτερη, η Όλγα δεν ξέρει πού πανε τα τέσσερα. Ο μικρός αδερφός τους, ο Ανδρέας, ξεπαρθενιάζεται επιτέλους -κάλλιο αργά παρά ποτέ- και τώρα στα 97 μεταμορφώνεται σε σκληροπυρηνικό raver γεροξούρα με καμία 45αριά πιπινάκια να τον περιτριγυρίζουν. Η κόρη της Όλγας -της οποίας το όνομα μου διαφεύγει για την ώρα- έχει κάνει οικογένεια, έχει δει και δισέγγονα, αλλά πολύ που με ενδιαφέρει (εξάλλου και στη σειρά έπαιξε σε πολύ λίγα επεισόδια, γι' αυτό και δε της έδωσα ποτέ σημασία.)!

3.)ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ...Η συγκεκριμένη σειρά έχει την τιμή να μεταφερθεί στο σινεμά ως τριλογία μιας και οι χαρακτήρες της είναι αρκετοί. Δε θα αναφερθώ σε όλους -δε μου φτάνει όλο το blog άλλωστε- αλλά αξίζει να πω συνολικά πως οι γκρίνιες δίνουν και παίρνουν, κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με τίποτα, ο ένας σκάβει το λάκκο του άλλου, κλέβει το γκόμενο της άλλης, τη γκόμενα του δίπλα, το/τη σύζυγο του παραδίπλα και γίνεται ένα "πατείς με, πατώ σε" για την κοινωνική τους καταξίωση.Στα πάρτυ, όμως, και στις κοινωνικές εκδηλώσεις είναι όλοι κυρίες άσχετα αν, για παράδειγμα, στα γενέθλιά σου φέρουν δώρο ΟΛΟΙ -μα ΟΛΟΙ- το ίδιο ατμοσίδερο/αποχυμωτή/αναπτήρα/μπρελόκ...! Η Ξινή πεθαίνει και τελικά όλοι ησυχάζουν!

4.)Η ΛΑΜΨΗ...Η οικογένεια Δράκου (από όσους έχουν απομείνει) παίρνει δρακόντεια μέτρα, όταν τους ανακοινώνεται πως ο Γιάγκος τελικά δεν "την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια" εις Κύριον, αλλά ζει και βασιλεύει στο Μαρόκο! Η δίμετρη καρακουκλάρα γραμματέας του, που φαίρνει τα διόλου ευκαταφρόνητα νέα στην οικογένεια και στον Όμιλο Giant, αναφέρει πως ο Γιάγκος πήγε κι ήρθε από τον θάνατο καμιά 40αριά φορές και ότι αναθεώρησε της απόψεις του για τη ζωή. Οι Δράκοι παθαίνουν ένα ψιλοταράκουλο, γιατί ο Γιαγκούλης, κατά την επιστροφή του στην πατρίδα, κάνει την περιουσία του φύλλο και φτερό, μοιράζοντας τα τρισεκατομμύρια σε ιδρύματα, ορφανοτροφεία, κλινικές και φτωχογειτονιές. Μετά από αυτά, ο ίδιος παθαίνει ένα εγκεφαλικό που τον στέλνει στο νοσοκομείο, αλλά επειδή ΔΕ ΛΕΕΙ να παραδόσει ψυχή, οι δικοί του στέλνουν τα τσουτσέκια τους και τον κάνουν καλοκαιρινό!

5.)ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΖΩΗ...Η ταινία κάνει μια γενική αναφορά στους ήρωες της σειράς στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο υπόλοιπο της διάρκειας παρουσιάζει την πορεία και την εξέλιξη του Στάθη Θεοχάρη ως υπουργού Δημοσίας Τάξεως. Εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα και για τον πιο απλό τυχαίο παράνομο αυτής της χώρας. Η εξουσία, που έχει στα χέρια του πλέον ο Θεοχάρης, τον μεταμορφώνει σε υπέρτατο διώκτη του εγκλήματος, της φοροδιαφυγής και της παρανομίας, με μέσα που θα ζήλευε και το FBI. Οι συνθήκες που επικρατούν κατά την ώρα της ανάκρισης είναι πέρα για πέρα δημοκρατικές: ντοσιέ τίγκα στο έγγραφο εκσφενδονίζονται στο κεφάλι του δράστη, η μάχη γίνεται σώμα με σώμα και σώμα με ντουλάπες, ενώ ο Θεοχάρης,
για την απόδοση της δικαιοσύνης, καταφεύγει ακόμα και σε πιο extreme τεχνικές, όπως χρήση πριονοκορδέλας για να κουρεύει την κουρούπα του εγκληματία, μπήξιμο ταβανόπροκας στα οπίσθια, μαστίγωμα, εξευτελισμό και σταύρωση προς παραδειγματισμό! Οι αρχηγοί των κρατών του πλανήτη του φτιάχνουν άγαλμα παρόμοιο σε μέγεθος με αυτό του Κολοσσού της Ρόδου, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση, μετά το θάνατο του Θεοχάρη, κατεδαφίζει και κανει χώρο για την ανέγερση των Village Cinemas, με 70 αίθουσες, 12 Allou Fun Park και γραμμής Μετρό με σύνδεση Αθήνα-Σίδνεϋ!


(Το παραπάνω κείμενο υπόκειται στους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Το κείμενο δημοσιεύεται για πρώτη φορά στον δικτυακό τόπο gigagakounibeli.blogspot.com. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα ή του ιδιοκτήτη του Οποιαδήποτε αντιγραφή, δημοσίευση ή έκθεση του κειμένου ή μέρους αυτού χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου διώκεται ποινικά)

1 Response
  1. Ανώνυμος Says:

    kala den to pisteyw oti 8ymasai toso kala ta onomata twn seirwn...
    soy xoyn meinei aksexastes pantws..

    eixa ksexasei oti yparxoyn aytes oi seires.. toso kala

    a kai oi dyo 3enoi htan kalh seira eisai to tairi moy kai fysika to para pente mporeis akoma na sxoliaseis apo to pio prosfato parel8on!!

    ti na pw!

    ta leme


Copyrights & Disclaimer

Copyrights & Disclaimer