Defining Metal


Μετά λοιπόν από πολλές συζητήσεις περί μετάλλου όπου έσπασαν τα νεύρα μου γιατί εγώ αν και δεν είμαι true, δεν ανέχομαι να λέτε λάθος τα είδη του μετάλλου που ακούω, θα σας μάθω πως να τα ξεχωρίζετε γιατί φαίνεται πως οι ιστορίες με τον δράκο και την πριγκίπισσα δεν ήταν αρκετές. Θα χρησιμοποιήσω παραδείγματα που βγαίνουν κατευθείαν από την ζωή.

Αν δεν σας αρέσει, θα με πιάσει πονόκοιλος και θα πάω στην τουαλέτα. (Έγινε κλισέ το "χέστηκα"..)

Ξυπνάτε το πρωί, πίνετε τον καφέ σας, βλέπετε το Καλημέρα Ελλάδα και ετοιμάζεστε να πάτε στην δουλειά. Μπαίνετε στο αυτοκίνητο και η μέρα ξεκινά.

Heavy Metal


Όταν οδηγείτε στο κέντρο της Αθήνας σε ώρα αιχμής ακούτε heavy metal! "Πώς;" θα ρωτήσετε εσείς τα ποταπά ανθρωπίδια. Απλό. Το μπάσο είναι τα μαρσαρίσματα των αυτοκινήτων, η κιθάρα είναι τα μαρσαρίσματα από μηχανές, drums τα τρακαρίσματα που είναι μπόλικα και vocals οι τρακαρισμένοι οδηγοί. Ως γνωστόν το Heavy Metal έχει θεματολογίες όπως σεξ, γυναίκες και μάχες. Δώστε βάση σε μερικές από τις συνηθισμένες βρισιές: "Θα σε γαμήσω εσένα και τη μάνα σου", "Μαλακισμένες γυναίκες οδηγοί", "Η πουτάνα η μάνα σου φταίει που σε γέννησε", "Θα σε σκοτώσω αν σε πιάσω καριόλη".

Epic Metal


Αυτό θέλει λίγη περισσότερη φαντασία αλλά πιστεύω σε εσάς. Λένε ότι το Epic Metal μοιάζει πολύ στο Heavy Metal που είναι αλήθεια, αλλά τώρα είναι κάπως διαφορετικά. Αφού έχετε ακούσει το Heavy Metal όπως περιγράφτηκε από πάνω, τώρα έχετε φτάσει στην δουλειά σας αργοπορημένοι, καταϊδρωμένοι επειδή ανεβήκατε τρέχοντας τα σκαλιά και ακούσατε την κατσάδα από το αφεντικό επειδή αργήσατε. Τώρα τα αυτιά σας βουίζουν από την ηχορύπανση του μποτιλιαρίσματος και εσείς από μέσα σας σκέφτεστε πώς θα δείρετε το αφεντικό, παρακαλείτε τον σατανά ή κάποιο άλλο θεό της αρχαιότητας να σας βοηθήσει και σκέφτεστε μαγικά μέρη που θα πηγαίνατε για αναψυχή αν σας έδινε άδεια.

Τέλος πάντων με τα πολλά-πολλά τελειώνει το 8ωρο και παίρνετε το δρόμο του γυρισμού στο σπίτι. Όμως τα βάσανα σας δεν τελειώνουν εδώ γιατί έρχεται το...

Power Metal


Το αυτοκίνητο θέλει βενζίνη, λάδια κτλ και αρχίζουν να ακούγονται τα γκλιν γκλιν τα προειδοποιητικά που έχουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Στην πραγματικότητα είστε στο intro ενός power τραγουδιού. Φτάνετε στο βενζινάδικο, και ο βενζινάς αρχίζει να σας βάζει βενζίνη καθώς φιλοσοφεί (Η θεματολογία στο power συνήθως είναι φιλοσοφία και ο ήχος που κάνει η βενζίνη είναι το tremolo picking main riff). Μετά μπαίνει το σόλο από τους διάφορους βρυχηθμούς όταν πάτε να πληρώσετε και διαπιστώνετε ότι οι τιμές έχουν φτάσει στου διαόλου την μάνα.

Όμως αφού φτάσατε ως εδώ, ας ρίξετε και ένα καθάρισμα στο αυτοκίνητο σας. Και έτσι πάμε στο...

Grindcore Metal


Ανεβάζετε το αυτοκίνητο πάνω στην ράμπα και μένετε μέσα για να απολαύσετε το θέαμα των τεράστιων σφουγγαριών που θα καθαρίσουν το αυτοκίνητο σας. Η μπάρα τρίζει και έτσι έχουμε το uberfast drumming intro και μόλις τα σφουγγάρια αγγίξουν το αυτοκίνητο έχουμε ένα πολύ aggressive main riff με τα vocals του τραγουδιστή να μην ξεχωρίζουν με τίποτα.

Παίρνετε λοιπόν τον δρόμο του γυρισμού και μετά από μια δύσκολη μέρα στο δρόμο φτάνετε στο σπίτι και κάθεστε να φάτε. Τρώτε με την ησυχία σας και αφού τελειώνει το φαγοπότι πάμε στο...

Hair/Glam Metal


Βοηθάτε την γυναίκα σας στην κουζίνα να πλύνει τα κατσαρολικά και τα πιάτα, αυτή βλέπει ένα ποντίκι. Φουσκώνουν τα μαλλιά της σαν να έπαθε ηλεκτροσόκ, βγάζει μια κραυγή από την τρομάρα της, ακούγεται ένας εκκωφαντικός ήχος από τις κατσαρόλες και τα πιάτα που έριξε στο πάτωμα και εσάς σας πιάνουν τα γέλια.

Καθώς τρώγατε πριν, σας έπιασε ένας πονόδοντος, οπότε παίρνετε τηλέφωνο τον οδοντίατρο και σας λέει να περάσετε επιτόπου να ρίξει μια ματιά για κάνα σφράγισμα. Με το που φτάνετε και κάθεστε στην καρέκλα αρχίζει το...

Black Metal


Αρχίζει να στροφάρει ο τροχός και μια άγρια μελωδία ακούγεται στα αυτιά σας. Πλησιάζει στο στόμα σας, ακουμπάει στο δόντι και αρχίζει το main riff με vocalist εσάς να ουρλιάζετε μια πονεμένη κραυγή. Ο οδοντίατρος δεν σταματάει και εσείς συνεχίζετε να ουρλιάζετε. Κάποια στιγμή σταματάει ο λεπτός τροχός και μπαίνει ο χοντρός. Τώρα εσείς ουρλιάζετε λιγότερο και πιο αργά, πιο μπάσα και πιο μελωδικά. Σταματάει ο τροχός, ο γιατρός ρίχνει νερό για να καθαρίσει από τα υπολείμματα (είναι το σόλο του τραγουδιού), και μετά ξανά λεπτός τροχός, εσείς συνεχίζετε να ουρλιάζετε μέχρι το τέλος.

Όλο νεύρα από τον πούστη τον οδοντίατρο γυρίζετε στο σπίτι και θέλετε να ηρεμίσετε λίγο βλέποντας το match στην τηλεόραση. Με το που κάθεστε και ανοίγετε την τηλεόραση σε ψηλή ένταση για να γουστάρετε η γυναίκα αποφασίζει ότι θέλει να "μιλήσετε". Και έτσι πάμε στο...

Speed Metal


Η αδρεναλίνη αρχίζει να τρέχει χείμαρρος μες στο σώμα σας, η τηλεόραση ακούγεται πολύ δυνατά, τα αυτιά σας βουίζουν από τα νεύρα και η γυναίκα σας μιλάει πολύ γρήγορα. Εσείς απαντάτε γρήγορα επίσης, οι τόνοι ανεβαίνουν, αρχίζετε να μιλάτε με πιο ψιλή φωνή (head voice, falchetto), πιάνετε υπέρηχους. Τελικά βαριέται, φεύγει και το βουητό που απομένει στα αυτιά σας είναι το outro του τραγουδιού.

Μετά από όλο αυτό που περάσατε αποφασίζετε πως το καλύτερο θα ήταν μια έξοδος με τους φίλους σας. Τους ειδοποιείτε λοιπόν και κανονίζετε να βρεθείτε στο τάδε μπαράκι σε κάνα μισάωρο. Ντύνεστε, φεύγετε και φτάνετε στο μπαράκι για να δείτε έναν φουσκωμένο να είναι στην πόρτα, και έτσι πάμε στο...

Thrash Metal


O τύπος δεν σας αφήνει να μπείτε και σας βρίζει, εσείς αρχίζετε να φωνάζετε και να βρίζετε το σύστημα, την διεύθυνση, τον φουσκωτό και να λέτε ότι σας κατέβει στο κεφάλι καθώς οι θαμώνες που την έχουν αράξει απέξω για να ξεζαλιστούν βαράνε παλαμάκια. Τελικά όλοι μαζί μπλέκετε σε καυγά και έτσι μπαίνουμε στο main riff. Μετά από λίγο έρχεται η αστυνομία (το ιου ιου είναι το solo). Εσείς αρχίζετε να κατηγορείτε και να προσπαθείτε να πείτε ποιος φταίει με ήρεμο τόνο καθώς οι περαστικοί γελάνε στο θέαμα (το δεύτερο riff).

Τελικά οι μισοί πάνε μέσα, εσείς την γλυτώνετε, μπαίνετε μέσα και βρίσκετε τους φίλους σας για να περάσουμε στο...

Death Metal


Πίνετε, λέτε μαλακίες και ρεύεστε με μια μουσική να ακούγετε στο βάθος που ούτε που καταλαβαίνετε τι ακριβώς είναι (συνήθως είναι 25 tracks mixed αλλά δεν μας ενδιαφέρει αυτό). Ξαναπίνετε, λέτε μαλακίες και ξαναρεύεστε ενώ έχει αλλάξει η μουσική που ακούγεται. Συνεχίζετε για την υπόλοιπη βραδιά το ίδιο πράγμα.

Γυρίζετε στο σπίτι και πρέπει να ικανοποιήσετε τις σεξουαλικές σας ορέξεις, και αφού δεχτεί το έτερον ήμισυ περνάμε στο...

Doom Metal


Κάτω από μια τυχαία ελαφριά μελωδία για ατμόσφαιρα, ακούγονται βογκητά, μπάσες ρομαντικές και σεξουλιάρικες φωνές, κάνα βρίσιμο για τα αυτονόητα και τέλος το ουρλιαχτό του οργασμού.

Και μετά ύπνος...

Copyrights & Disclaimer

Copyrights & Disclaimer