Κανόνες Οδήγησης...για Έλληνες (πάντα!)Ο σημερινός Κ.Ο.Κ. (και δεν εννοώ τα κοκ του ζαχαροπλαστείου) δεν ακολουθείται σχεδόν από κανέναν. Έτσι έψαξα, βρήκα και παραθέτω το Νέο Κώδικα Οδικής Συμπεριφοράς ή αλλιώς Κ.Ο.Σ. (- ΚΟΣ; Σιγά μην είναι και η Ρόδος!)

*Τα φλας προδίδουν την επόμενη κίνηση σου. Ο γνήσιος Έλληνας οδηγός δεν τα χρησιμοποιεί ποτέ.
* Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κρατάτε απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα διότι στο κενό που αφήσατε μπορεί να «χωθεί» κάποιο άλλο όχημα φέρνοντας σας σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.
* Όσο πιο γρήγορα διασχίσετε ένα κόκκινο φανάρι, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να συγκρουσθείτε με άλλο όχημα.
* Ποτέ μα ποτέ μην ακινητοποιήσετε το όχημα σας σε πινακίδα "STOP". Τα οχήματα που σας ακολουθούν δεν θα περιμένουν αυτή την αντίδραση σας, με αποτέλεσμα να καρφωθούν πάνω σας.
* Ποτέ μην κλείσετε το δρόμο σε ένα σαραβαλάκι. Ο οδηγός του δεν έχει τίποτα να χάσει.
* Το φρενάρισμα πρέπει να γίνετε όσο πιο αργά μπορείτε για να σιγουρέψετε την καλή λειτουργία του ABS, το οποίο με τη σειρά του θα σας ανταμείψει με ένα χαλαρωτικό μασάζ του ποδιού σας. Για τους μη κάτοχους ABS είναι μια ευκαιρία να τεντώσουν τα πόδια τους.
* Ποτέ μην προσπερνάτε από αριστερά όταν μπορείτε να το κάνετε από δεξιά. Είναι μια ευκαιρία να γελάσετε καθώς ο οδηγός του οχήματος που μόλις προσπεράσατε τρομάζει.
*Τα όρια ταχύτητας είναι αυθαίρετοι αριθμοί που δίνονται μόνο ως πρόταση και δεν είναι προφανώς εκτελέσιμα στην Ελλάδα.
* Βρίσκεστε στην αριστερή λωρίδα με τρελό μποτιλιάρισμα και δεν υπάρχει χώρος να κινηθείτε ούτε εκατοστό. Ο οδηγός του οχήματος που βρίσκετε ακριβώς από πίσω σας, ο οποίος κορνάρει και αναβοσβήνει τα φώτα, είναι πεπεισμένος πως μπορεί να τα πάει καλύτερα από εσάς, αν ήταν στην θέση σας.
* Ο γνήσιος Έλληνας οδηγός, ελαττώνει πάντα ταχύτητα για να περιεργαστεί οτιδήποτε του κινήσει το ενδιαφέρον. Αυτό μπορεί να είναι από βιτρίνα μέχρι και γκόμενα (εντός πόλεως) και από ατύχημα μέχρι και αλλαγή λάστιχου (εκτός πόλεως).
* Μάθετε να αλλάζετε λωρίδες με γρήγορους χειρισμούς. Χάρη στον υπουργό συγκοινωνιών, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη πίστα με τρύπες-κλειδιά οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία για να ελέγξουν τα αντανακλαστικά σας.
* Είναι παράδοση στην Ελλάδα να κορνάρεις μόλις ανάψει το πράσινο φανάρι ακόμα και αν είστε πρώτος σ' αυτό.
* Ποτέ μην κάνεις χώρο σε αντίθετα διερχόμενο όχημα όταν κινείσαι αντίθετα σε μονόδρομο. Ο οδηγός του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον παράλληλο μονόδρομο, άρα για να κινείται στον ίδιο δρόμο με εσάς, μάλλον το κάνει επίτηδες.
* Θυμηθείτε ότι ο σκοπός κάθε Έλληνα οδηγού είναι να φτάσει πρώτος και θα κάνει ότι χρειαστεί γι αυτό.
* Πάντα θα υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος για τον οποίο εσείς θα βιάζεστε. Αντιθέτως όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί των οχημάτων που θα συναντήσετε στον δρόμο σας δεν έχουν ιδέα γιατί πήραν τους δρόμους σήμερα.
* Οι Ελληνίδες γυναίκες οδηγοί, μπορούν να πλένουν, μαγειρεύουν, πλέκουν, να κάνουν sex, να μιλούν στο τηλέφωνο αλλά δεν μπορούν να οδηγήσουν.
* Το προστατευτικό κράνος φοριέται στον αγκώνα για ανεξακρίβωτους ακόμα λόγους. Σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε και εσείς τη μόδα.
* Οι προστατευτικές ζώνες είναι επικίνδυνες. Έρευνες στην Ελλάδα έδειξαν ότι χιλιάδες crash test κάνουν λάθος. Άμα είναι γραφτό σου, θα πας κι ας φοράς ζώνη...
* Ανεξαρτήτως άσματος, το στερεοφωνικό του οχήματος σας πρέπει να παίζει στο φουλ. Με αυτό τον τρόπο διασκεδάζετε τους πεζούς που περιμένουν υπομονετικά πότε θα τους δώσει κάποιος προτεραιότητα να διασχίσουν την διάβαση.
* Οι πεζοί είναι οι κυριότεροι εχθροί των οδηγών, διότι καταλαμβάνουν χώρο στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σταθμεύσουν αυτοκίνητα και διασχίζουν τους δρόμους αναγκάζοντας τα διερχόμενα οχήματα να ελαττώσουνε ταχύτητα.


Και μερικά που βρήκα στα αγγλικά (και έκανα τον κόπο να τα μεταφράσω...γιατί οι μισοί εδώ μέσα δεν έχετε ιδέα από αγγλικά -να ένας λόγος να αφήσετε ανώνυμο μήνυμα που θα βρίζετε όλο μου το σόι!)

* Όταν θα έχετε κίνηση 32 χλμ πίσω σας, μειώστε κατά 10-20χλμ/ώρα την ταχύτητά σας σε σχέση με την αναγραφόμενη στο ταμπελίδιο.
* Οδηγείτε σαν τις κότες και πάντα στην αριστερή λωρίδα, αφήνωντας έτσι περιθώριο στις διερχόμενες εκ δεξιόν νταλίκες -με μέση ταχύτητα 100-120χλμ/ώ- να σας προσπεράσουν.
* Αν θα πάρετε μαζί σκυλιά και γατιά, φροντίστε ώστε να κάθονται στα πόδια σας -το μισό σώμα να κρέμεται απ'το παράθυρο για να απολαμβάνουν τη διαδρομή.
* Τιγκάρετε τη σχάρα με πράγματα (ψυγεία, ντουλάπες, οροφοδιαμέρισμα 70 τμ) και έχοντας το αριστερό σας χέρι έξω, κρατήστε τα (για να μην πέσουν) με το νύχι του μικρού σας δάχτυλου (ναι, με αυτό που καθαρίζετε τη μύτη σας).
* Φρενάρετε απότομα σε κάθε λακούβα.
* Όταν οδηγείτε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, πηγαίνετε με 2 χλμ/ώ ώστε να μπορείτε να χαζέψετε τα αξιοθέατα. Για την ακρίβεια κοιτάξτε παντού εκτός από το μπροστινό παράθυρο του αυτοκινήτου.
* Δώστε το βραβείο του "Σηκωμένου Μέσου Δάχτυλου" σε όποιον οδηγό βρείτε μπροστά σας. Αν ανταποδώσει, περιμένετε στο κόκκινο φαναάρι. Κατεβείτε. Τραβήξτε τον απ'το γιακά. Πλακώστε τον στο ξύλο. Μπείτε στο αμάξι. Γίνετε Κεντέρης!
* Τα αυτοκόλλητα στο πίσω τζάμι είναι της μόδας! Να μερικές ιδέες:
- "Δε σου αρέσει όπως οδηγώ; Τηλεφώνησε στο 800-10-3 -ΚΑΙ-ΠΑΡΤΑΡΧΙΔΙΑΜΟΥ."
- "Μπορεί να πηγαίνω σαν κότα αλλά πάλι σε έχω προσπεράσει."
- "Αν δε σου αρέσει όπως οδηγώ, κατέβα απ'το πεζοδρόμιο".
* Όταν φτάσεις 130 χρονών συνέχισε να οδηγείς...ακόμα κι αν δεν έχεις όραση/ ακοή/ αντανακλαστικά/ παλμούς...
3 Responses
  1. Ανώνυμος Says:

    filarako poso paei to ladwma gia diplwma?


  2. Από όσα γνωρίζω γύρω στα 200 ευρώπουλα. Τώρα αν επιλέξετε τη δική μας σχολή οδηγών "Με Τη Μια Ρόδα Στον Τάφο", το ποσό ανέρχεται στα 100 ευρώ συν τα έξοδα του νεκροταφείου-επικηδείου-μοιρολογιστρών και λοιπών καφέδων παρηγοριάς.


  3. Ανώνυμος Says:

    tha to parw !! tha to parw to paketini sas !!!!!!!! EKLEISE LEME ! exw C3 me dynatothta epektasis se nekrofora....mas kamnei???


Copyrights & Disclaimer

Copyrights & Disclaimer