Η Τέχνη Της Σφαλιάρας ©



Αφιερωμένο σε εκείνον που ξέρει, αλλά κάνει το μαλάκα και δε μιλάει!!!

by Lucretia

H σφαλιάρα ή αλλιώς χαστούκι είναι ένας ΜΗ ανώδυνος αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να επιμορφώσετε, όσο αυτό είναι δυνατόν, δίποδα ζώα. (Τα τετράποδα τα βαράμε με εφημερίδα κατά την περίοδο εκπαίδευσής τους για να μάθουν που να κάνουν κακάκια). Η σφαλιάρα είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να εκτονωθείτε στην περίπτωση που τα ως άνω αναφερόμενα ζώα έχουν διαπράξει τραγικά ατοπήματα και τελικά έχουν καταφέρει να σας νευριάσουν σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποφασίσετε να προβείτε σε δραστικές λύσεις.

Είναι υψίστης σημασίας να καθοριστεί τι είναι δίποδα ζώα, έτσι ώστε να μην πάρουμε φόρα και αρχίσουμε να κοπανάμε όποιον βρίσκεται γύρω μας, μια και η βία ΔΕΝ είναι αποδεκτή παρά ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις που δεν έχουν ευδοκιμήσει οι πολιτισμένοι τρόποι αντιμετώπισης...

Δίποδα ζώα χαρακτηρίζονται αυτά που ισχυρίζονται κατά κόρον ότι "Δεν είναι κάφροι" αλλά διαπράττουν μονίμως αδιανόητες καφρίλες ενώ διατείνονται ταυτόχρονα ότι διαθέτουν και υψηλό επίπεδο…. (Τώρα που το βρήκαν το υψηλό επίπεδο... ε αυτό πλέον έχει καταντήσει υποκειμενικό θέμα. Συνήθως είναι επιπέδου "δαπέδου" και το έχουν συνειδητοποιήσει εσωτερικώς αλλά δεν θέλουν να το συνειδητοποιήσουν και εξωτερικώς και ταλαιπωρούν τον κοσμάκη με θράσος...). Έχουν επίσης τη συνήθεια εφόσον έχουν διαπράξει μια σειρά από απαράμιλλες καφρίλες, να έχουν και την απαίτηση ο περίγυρός τους να τις αποδεχθεί, να τις αποσιωπήσει και να τις θεωρήσει ως δίκαια πεπραγμένα.

Με άλλα λόγια δηλαδή, μπορεί να έχουν πει ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ απίστευτα ψέματα, να έχουν κατηγορήσει, εξαπατήσει, βρίσει, εξευτελίσει, να έχουν εκμεταλλευτεί, να μην έχουν σεβαστεί σοβαρές καταστάσεις έχοντας την πλέον ανέντιμη στάση και ταυτόχρονα, να έχουν την απαίτηση να ζητήσετε και συγνώμη και από πάνω…! Μιλάμε δηλαδή για περιπτώσεις απύθμενου θράσους και εγωισμού (20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα ο πυθμένας και βάλε…).

Έχουν επίσης την τάση να θεωρούν τους εαυτούς τους κάτι σαν μικρούς θεούς, νομίζοντας πως μπορούν να σας υποδείξουν τι θα κάνετε, που θα πάτε, με ποιόν θα κοιμηθείτε, με ποιόν δεν θα κοιμηθείτε, με ποιόν θα κάνετε παρέα. Σημειωτέον ότι αυτοί δηλώνουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Εσείς όχι.

Ταυτόχρονα, επειδή κατά βάθος γνωρίζουν την αδυναμία τους να φερθούν έντιμα και με θάρρος, προσπαθούν να σας μειώσουν με κάθε δυνατό τρόπο. Αυτό από μόνο του, αποτελεί μια πολύ καλή ένδειξη για τον αν θα πρέπει να προβείτε στη μέθοδο της σφαλιάρας…

Το αστείο σε σημείο γελοιότητας με αυτά τα ζώα, είναι πως όταν κάνουν μια λαδιά θεωρούν αυτονόητο πως θα την αφήσετε να περάσει στο ντούκου (λες και έχουν το ακαταλόγιστο…). Όταν τους κάνετε ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια λαδιά ελπίζοντας πως μπορεί να καταλάβουν πως νιώθετε όταν φέρονται έτσι, σκίζουν τα ιμάτιά τους και ωρύονται αγανακτισμένοι, κατηγορώντας σας για χαμηλό επίπεδο κλπ. κ.λπ. Τσούζει, γι’αυτό σκούζει δηλαδή.

Για την ζήλια σε βαθμό κακουργήματος υπάρχουν πολλά που μπορούν να ειπωθούν. Αξίζει να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα δίποδα, δεν θέλουν να σας βλέπουν να προοδεύετε. Αν κάνετε κάτι τέτοιο και αυτοί δεν το έχουν επιτύχει παίρνουν ένα πρασινωπό χρώμα, σαν αυτό της γλίτσας ένα πράγμα, αλλά δεν παραδέχονται ποτέ ανοιχτά πόσο πολύ έχουν πειραχτεί. Αντίθετα σέρνονται με διάφορους τρόπους, γλύφουν και γενικώς έχουν μια δουλική συμπεριφορά ακόμα και σε ανθρώπους που έβριζαν ασύστολα στο παρελθόν, για να καταφέρουν να φτάσουν στο σημείο που έχετε φτάσει εσείς. Όποιος δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς τους, τον βρίζουν (από πίσω του πάντα) ή παύουν να του μιλάνε ή και τα δύο. Τι λέγαμε για γλίτσες; Χμ…

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, μα όταν προσπαθήσετε με καλή προαίρεση να τους συμβουλέψετε και να τους βοηθήσετε, σαν φοβισμένα και ανασφαλή ανθρωπάκια που είναι, θα σας κατηγορήσουν ότι βλέπετε με κακή προαίρεση την δουλειά τους και ότι τους υπονομεύετε… (Σιγά ρε φίλε μην χάσεις το βραβείο Πούλιτζερ…).

Ο θαυμασμός είναι άλλη μια τραγελαφική ιστορία…. Το δίποδο θέλει να το θαυμάζετε συνεχώς για να μπορέσει να διατηρήσει την υψηλή του θέση πάνω στο καλάμι.

Ο καλύτερος τρόπος για να διαπραχθεί μια πράξη σφαλιαρίσματος είναι πάντα, ΑΦΟΥ έχεις δώσει στον άλλο την ευκαιρία, να παραδεχτεί τα ατοπήματά του, να ζητήσει συγνώμη –εάν αυτή η λέξη περιλαμβάνεται στο λεξιλόγιό του- ή απλά να βγάλει το σκασμό και να τα μαζεύει και να φύγει να ησυχάσεις. Σε περίπτωση που κανένα από τα παραπάνω δεν συμβαίνει, τότε ασφαλώς, η σφαλιάρα είναι ένας καλός τρόπος για να επιτευχθεί το ζητούμενο, το οποίο δεν είναι άλλο από το να ξεφορτωθείς το εν λόγω παράσιτο μια και καλή.

Την ώρα που ρίχνετε τη σφαλιάρα, έχετε την ικανοποίηση να παρατηρήσετε την αλλαγή χρώματος στη φάτσα του δίποδου και σαν κινηματογραφική ταινία, περνάνε από μπροστά σας όλες οι καφρίλες που έχετε ανεχθεί κατά καιρούς από το εν λόγω δίποδο, προσφέροντάς σας μια απροσμέτρητη ικανοποίηση. Φυσικά το δίποδο θα αντιδράσει και θα προσπαθήσει να σας περιλούσει με ένα σωρό αστήρικτες κατηγορίες, μια και τη συγκεκριμένη στιγμή νιώθει αβοήθητο, ταπεινωμένο και σαφώς ο φουσκωμένος εγωισμός του έχει τσαλακωθεί σε τέτοιο βαθμό που αιμορραγεί εσωτερικά και ακατάπαυστα. (Μην φοβάστε, δεν πεθαίνει από αυτό). Πιθανά, θα ακούσετε γελοίες απειλές για δικηγόρους και δικαστήρια καθώς και αστήρικτες, όπως είπαμε, κατηγορίες για ψέματα και για κακό χαρακτήρα. Μπορεί να αρχίσει και διαδήλωση κατά της βίας με πλακάτ, πανό και όλα τα συναφή. Μην πτοηθείτε. Αυτές είναι απλές εκφάνσεις μιας εσωτερικής δειλίας και μιας κακομοιριάς που δεν σας ταιριάζει μια και έχετε αποφασίσει να δώσετε ένα grand finale και ένα μάθημα στο δίποδο, το οποίο ναι μεν ξέρει που να κάνει τα κακάκια του αλλά δεν έχει μάθει και να τα μαζεύει. Απλά μαζέψτε τα και φύγετε. Ακόμα και αν οι γελοιότητες του θύματος σας ωθούν να θέλετε να ρίξετε κι άλλες σφαλιάρες, μην το κάνετε. Απλά φύγετε.

Αφού θα έχουν εξαντληθεί οι απειλές, θα ακούσετε σχόλια σχετικά με την ιατρική ζημιά που προκάλεσε η σφαλιάρα σας. Εδώ θα σας συμβουλέψω με σκληρότητα. Μην πτοηθείτε ούτε και από αυτό. Η ιατρική ζημιά δεν είναι αυτή που προκαλέσατε εσείς και σαφώς δεν προκλήθηκε από μια σφαλιάρα. Προϋπήρχε στα εγκεφαλικά κύτταρα του θύματος, έχριζε θεραπείας η οποία ποτέ δεν παρασχέθηκε και για αυτό φτάσατε και στο σημείο που φτάσατε.

Θα ακούσετε επίσης, ή θα διαβάσετε σχόλια για το επίπεδό σας (πάλι) το οποίο κατά τα δικά του κριτήρια διατηρείτε μόνιμα χαμηλά. Ούτε κι από αυτό να πτοηθείτε. Ακόμα και αν το επίπεδό σας είναι χαμηλό, τουλάχιστον δεν είστε καραγκιόζης και αυτό είναι μεγάλη παρηγοριά να το θυμάστε.

Δυστυχώς, ενώ έχει αποδειχτεί πως τα τετράποδα, εκπαιδεύονται άριστα με την μέθοδο της εφημερίδας, τα δίποδα δεν εκπαιδεύονται με την μέθοδο της σφαλιάρας. Μην περιμένετε συμμόρφωση, μεταμέλεια η βελτίωση. Αντιθέτως, θα δείτε τα πράγματα να χειροτερεύουν μια και όπως είπαμε τα δίποδα έχουν τέτοιο εγωισμό που δεν θα μπορέσουν να χωνέψουν ποτέ ότι τους καταχερίσατε, ότι ανακαλύψατε πόσο αστείοι γίνονται με τις διαμαρτυρίες τους και ότι τελικά πήρατε των ομματιών σας και την κοπανήσατε με ελαφρά πηδηματάκια και βαριές σφαλιάρες.

Παρ’όλα αυτά όμως θα έχετε πάντα μέσα σας την ικανοποίηση της σφαλιάρας η οποία θα σας συντροφεύει κάθε φορά που θα παρατηρείτε –όταν θα έχετε τη διάθεση να ασχοληθείτε- τις αστείες προσπάθειες του θύματος για αυτοπροβολή (είναι και ψωνάρες τρομάρα τους….), καθώς επίσης και τις θλιβερές προσπάθειές τους με βαρύγδουπες δηλώσεις τους να συνεχίσουν να σας μειώνουν.

Κρατήστε την σφαλιάρα και την ικανοποίησή της, φροντίστε στο μέλλον να μην συναναστρέφεστε με τέτοια υποκείμενα και κάντε και ένα ευχαριστήριο πρόσφορο στον Άγιο Φανούριο που σας ξεστράβωσε και κόψατε τις κακές συναναστροφές, παρακαλώντας να μην ξαναστείλει ο άγιος –μεγάλη η χάρη του- κάτι τέτοιο ξανά στον δρόμο σας….

… προς γνώσιν και συμμόρφωσιν


7 Responses
  1. mia megalh sfaliara ston idio mas ton eauto na dwsoume, gia ekeines pou distasame na aponemoume otan eprepe .....


  2. @Do You Dare To Wish: Εγώ δεν μπορώ να σφαλιαριστώ...είναι κ σιδερένια η οπλή μου! Να σφαλιαρίσω εσένα instead? :PpppPPP


  3. slap me babe !! slap meeee :PP:P:P::P!


  4. Μη με προκαλείς.....:PpPP



  5. Mr. Fosil Says:

    Συγχαρητήρια γι αυτό το κείμενο!! είναι απίστευτο και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο!! Διαβάζοντας το ανατρίχιασα γιατί πριν 2-3 μέρες έγραψα ένα ποίημα με τίτλο "ζώα δίποδα". Μπορείτε να το δείτε εδώ.
    http://www.musicwave.gr/ali/
    κάτι συμπτώσεις....!!


  6. @Νίκος Κ: Έρχομαι! Έρχομαι!!!

    @mr. fosil: Τίποτα δεν είναι τυχαίο φίλτατε! Welcome!!


Copyrights & Disclaimer

Copyrights & Disclaimer