Fuck My Luck ©


Υπάρχουν στιγμές που ξυπνάς ένα ωραιότατο πρωινό και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αντιλαμβάνεσαι πως το μόνο ρόδινο σε όλη την ιστορία είναι το δεξί σου μάγουλο από την πίεση του ελατηρίου στο στρώμα.
Η φράση-γνωμικό "όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει" δεν ήρθε από τον Άρη.
Συχνά πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται για τις μέρες που θα έρθουν, το τι σκατά θα μου ξημερώσει, πώς θα καταφέρω να συνδιάσω δουλειά και διασκέδαση και διάφορα άλλα κουλά που, λίγο πολύ, όλοι μας φέρνουμε στο νου λίγο πριν ξεραθούμε στον ύπνο... ΧΑ! Τσάμπα φαιά ουσία χαλάς τέτοια ώρα που τα θυμάσαι όλα, αγαπητέ μου! Γιατί αιώνες ακόμα πριν ο πατερούλης σου κάνει τη βρωμοδουλειά στη μητέρα σου -η οποία βρωμοδουλειά είχε ως αποτέλεσμα εσένα!- ο καλός Θεούλης προνόησε για την τύχη σου...(μέσα!)

Ο στίχος της Αννούλας-Everything-Βίσση "όταν σε έπλασε ο Θεός, πρέπει να είχε προφανωωωωωωώώώς...Έμπνευσηηη!" δεν ισχύει για σένα. Θα μπορούσε να ίσχυε κάτι αν στη λέξη "έπλασε" άλλαζες το Π με το Κ...ναι εκεί...σαν να βλέπω κάτι να γίνεται! Αρχικά το γεγονός ότι βυζαίνεις για περίπου ένα χρόνο σε προϊδεάζει για το τι θα συμβεί στην ενηλικίωσή σου...το γάλα που πίνεις τώρα που είσαι μικρούλικο και αγαθιάρικο, θα στο ρουφήξουν με το καλαμάκι του φρεντοτσίνο σταγόνα σταγόνα!

Στη συνέχεια θα πας στο σχολείο για να μάθεις γράμματα, τα οποία θα σου χρησιμεύσουν σε συζητήσεις που θα αρχίζουν με τη φράση "καλά, τι σκατά σας μαθαίνανε στο σχολείο;" ή "Χμμμ, βλέπω έχετε 63 πτυχία στην Βιοιατρική και άλλα 42μισι στην Σκληροπυρηνική Κβαντομηχανική...καλά όλα αυτά...τη θέση του καλουπατζή, τι τη θέλετε κύριε Κοκοπίκογλου;"

Και άντε, πες ότι έχεις φτιαχτεί οικονομικά ως βοηθός του βοηθού του γιου του Γκέκα, έρχεται η στιγμή της παντρειάς και της οικογένειας. Παντρεύεσαι λοιπόν μια τυχάρπαστη νοικοκυρά, γιατί οι Ουκρανές ούτε να σε φτύσουν δε θέλουν, κάνεις και καμιά πενηνταριά κουτσούβελα με τη δικαιολογία ότι η Ελλάδα υποφέρει από υπογεννητικότητα (εκτός από οξεία μαλάκυνση) και νομίζεις πως όλα γύρω σου γυρίζουν, σκέψεις, σχέσεις, όλα! Ε, όχι! Είτε είσαι τόσο ηλίθιος είτε έπεσες μικρός στο τσουκάλι με το Valium και κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου!

Αφού κατάφερες να ξεπεράσεις όλα σου τα προβλήματα -λέμε τώρα!-, πλακώνουν τα χρόνια και πέφτουν το ένα πίσω από το άλλο με ταχύτητα φωτός, φτάνεις στο σημείο να είσαι ένας πορνοπουρορέιντζερ (δοκίμασε να το πεις γρήγορα!), με τη λίμπιντο να σε έχει χτυπήσει κατακέφαλα, με τον ίδιο ρυθμό που παθαίνεις τα απανωτά εγκεφαλικά, με τις ορμόνες σου να έχουν βαρέσει TILT από την απραγία και τα παιδιά σου να την έχουν κάνει με ελαφρά πηδηματάκια για να φτιάξουν τη ζωή τους (και πού να ήξεραν!). Ξημερώνει λοιπόν η αποφράδα ημέρα που πέφτεις θύμα της ανάγκης τους. Για ένα ποτήρι νερό, μια "πάπια" για το πιπί σου, πρέπει πρώτα να τους τάξεις την Άρτα και τα Γιάννενα και "μετά, βλέπουμε ρε πατέρα".

Το καλύτερο στο αφήνω για το τέλος μιας και τόσα χρόνια δεν συνειδητοποίησες μια πολύ σοφή φράση την οποία γνωρίζεις από παλιά αλλά τυχαίνει να ακούγεται και στην περίφημη -κατ' εμέ- ταινία Donnie Darko, η οποία αναφέρει ότι "Every creature in this earth dies alone (Κάθε πλάσμα σ' αυτή τη γη πεθαίνει μόνο του)". Ω ναι! Την ώρα που γεννήθηκες δεν υπήρχαν ταξιδιωτικές προσφορές για δύο μωρά κι έτσι ήρθες στον κόσμο μόνος σου και κάπως παρόμοια θα είναι και η επιστροφή σου.


Τελικά μετά από όλα αυτά, τη γαμάς την τύχη σου ή όχι;




(Το παραπάνω κείμενο υπόκειται στους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Το κείμενο δημοσιεύεται για πρώτη φορά στον δικτυακό τόπο gigagakounibeli.blogspot.com. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα ή του ιδιοκτήτη του Οποιαδήποτε αντιγραφή, δημοσίευση ή έκθεση του κειμένου ή μέρους αυτού χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου διώκεται ποινικά)

7 Responses
  1. Πρέπει να δω αυτή την ταινία Donnie Darko με την υπέροχη φράση "Every creature in this earth dies alone"...Θα σου προσθέσω και κάτι άλλο όμως δίνοντας σου τη δική μου εκδοχή της κατάστασης..."I know I will die alone, but loved!". Δε σου θυμίζω το υπόλοιπο απόσπασμα γιατι θα αναλωθείτε όλοι της συγγενικής παρέας στο ποιός το είπε, και όχι στο τί πραγματικά λέει μέσα από αυτές τις λέξεις-δυστυχώς!

    Ζήτημα της ζωής ας μην είναι η θέση παραγιού στου Γκέκα, αλλά η ίδια η ζωή! Αρκούν τα λίγα, αρκεί να μην επαναπαύεσαι σε αυτά και να συνεχίσεις το ταξίδι σου προς τα πάνω...Για να μην έρθει ποτέ κάποια πουτάνα στιγμή που θα μετανοιώσεις για όσα άφησες πίσω!


  2. @Do You Dare...: Χμμ σωστή η πρότασή σου, προτροπή θα έλεγα! Το θέμα στην όλη φάση είναι η άνοδός σου να είναι ομαλή ώστε αν ποτέ προσγειωθείς, να είναι ομαλή κι η προσγείωση!


  3. Το θέμα είναι να ανέβεις και να παραμείνεις εκέι..αν πέσεις, χτυπάς! Και μάλιστα, πολύ, ίσως τα τραύματα να είναι μοιραία!

    Γιατί, όμως, να πέσεις αν δεν νοιώθεις οτι η ζωή σε πρόδωσε? Ή μάλλον...γιατί εσύ να την προδώσεις?

    Τελικά, ζήτημα ας είναι να ζούμε τη ζωή, και όχι να ζουν οι άλλοι από μέσα μας, είτε είμαστε παραγιοί και παραθείοι, είτε ο ίδιος ο Γκέκας και κάθε Γκέκας!


  4. Skouliki Says:

    εγω δεν ξερω απο αυτα ειμαι εσωγηινο και ζω στα εγκατα της γης βγαινω στην επιφανεια με ανθρωπινη μορφη και αναζητω μια καμπια
    παρακαλω οποιος ενδιαφερεται να αφησει βιογραφικο στο μπιφτεκι εδω λειτουργει σαν κομιστης

    ευχαριστω


  5. @skoyliki: Έννοια σου, αγαπητό γεωσκώληκο, και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να σε βολέψω κι εσένα. Να μη σώσω να αλλάξω φάρμα!!


  6. Ανώνυμος Says:

    Λίγο απαισιόδοξο... (Είμαι 19, βλέπω παντού ροζ συννεφάκια... :Ρ) I get your point though.
    Αυτό με την Τύχη πάντως είναι φαύλος κύκλος. Σε γαμάει, τη γαμάς, σε ξαναγαμάει, την ξαναγαμάς κ.ο.κ.

    Υ.Γ.: Τι υπέροχη ταινία.......


  7. @Luthien: Υπέροχη ταινία, Ειδικά αν έχεις δει την director'w cut η οποία εξηγεί πολλά πράγματα, που δε φαίνονται στην ταινία!


Copyrights & Disclaimer

Copyrights & Disclaimer