2012 We Were Warned


ΚA BOOM! λέμε!

Ώπα! Πού πάτε καλέ;
Μη δείτε καταστροφολογικό τίτλο, αμέσως να την «κοπανήσετε»! Αλλά έχετε δίκιο, σας έπιασα κάπως ανάποδα από το μαλλί. Για πάμε πάλι:

Καλή χρονιά σε όλους!

Είναι η πρώτη ανάρτηση του 2012. Το έτος που όλοι περιμέναμε, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Μερικοί περιμένετε από τη φετινή χρονιά να καλυτερεύσουν τα πράγματα. Μερικοί περιμένετε να έρθει το Πάσχα και τα Χριστούγεννα -ναι, έχω δει τη λύσσα που πιάνει μερικούς στα social networks και λίγο πριν φύγει ο χειμώνας αρχίζουν τις μπαναλαρίες τύπου «άντε να έρθει το Πάσχα / το καλοκαίρι/ ο Δεκαπενταύγουστος να πάρω την κωλοάδεια / τα Χριστούγεννα (πάλι; δε χόρτασες;)». Μερικοί περιμένουν να καταστραφεί ο κόσμος... Χμμ ναι... Ανοίγω παρένθεση για να σχολιάσω το τελευταίο: Σκεφτήκατε ποτέ το ενδεχόμενο οι Μάγιας να σταμάτησαν τη μέτρηση εκεί που τη σταμάτησαν γιατί ξέμειναν από μελάνι ή οτιδήποτε είχαν για να σημειώνουν κάπου τις ενδείξεις;

Πάμε παρακάτω. Η φετινή «πρωτοχρονιάτικη» ανάρτηση είναι κάτι σαν απολογισμός του έτους. Για την ακρίβεια απολογισμός των 2-3 τελευταίων ετών, γιατί τις προηγούμενες χρονιές δε σας ζάλισα με αυτόν!

Και φυσικά όχι, δε θα αρχίσω δίαιτα! Είμαι από τους τύπους που όταν αρχίζω κάτι, το οποίο παίρνει πολύ από το χρόνο μου, το βαριέμαι και το αφήνω στην άκρη για κάποια άλλη στιγμή (όπου το ξαναπιάνω, περνά λίγος καιρός και το ξαναβαριέμαι)!
Φέτος κάνω στροφή (στην καριέρα μου), για να μην πω «αναστροφή», χωρίς να με νοιάζουν και πολλά προσωπικά πράγματα που αφήνω πίσω. Κοίτα να δεις, όταν κάποια πράγματα σε φτάνουν στο σημείο να τα βαριέσαι αντί να συνεχίζεις να ασχολείσαι με αυτά -άσχετα αν δεν κερδίζεις κάτι- τότε είναι καλύτερα να τα αφήνεις εκεί που τα είχες την τελευταία φορά. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους, έτσι; Όταν πιέζεις κάποιον σε σημείο που καταντάς να πιέζεσαι ο ίδιος, άστο «να πάει στο καλώδιο» (που λέω μερικές φορές), να πάρει ο καθένας το δρόμο του, να τελειώνουμε. Αυτά με τα προσωπικά.

Επαγγελματικά μην περιμένεις τίποτα. Άλλοι χάνουν δουλειές ετών, εσύ θα βρεις στο μπαμ; Αν πληρωνόσουν για κάθε «βιογραφικό χωρίς αντίκρυσμα» που έστελνες, πιθανότατα να είχες λύσει το πρόβλημά σου -ίσως και μερικά δικά μας! Τι άλλο πια να γράψεις στο ρημάδι; Σπουδές, σεμινάρια, κατάρτιση, προηγούμενη εμπειρία... αν ήξερες και τι δουλειά έκανες στην προηγούμενη ζωή σου, θα την έγραφες κι αυτή! Μα πρέπει να έχει κανείς PhD στην Κβαντομηχανική για να προσληφθεί σε ένα κατάστημα για τη θέση «Ταμίας/Αποθηκάριος/ΞύνειΤηνΠλάτηΤουΔιευθυντή»; Τι; Πεζοδρόμιο; Εκτός του ότι δεν προλαβαίνεις να πεταχτείς για μια αλλαγή φύλου/extreme make over, έχεις περάσει μια βόλτα από Συγγρού; Μέχρι κι οι λάμπες των πεζοδρομίων έχουν βαρεθεί να περιμένουν καμιά «κοπέλα» να ξαποστάσει από κάτω τους, όπως οι δόλιοι υπάλληλοι εταιριών περιμένουν μέσα και έξω από αυτές τα χρήματα που τους χρωστούν από το 2004!
Με τι λεφτά θα πάς στη συναυλία της Madonna το καλοκαίρι; (φήμες θέλουν να έρχεται η δικιά μου για συναυλία στο ΟΑΚΑ τον Ιούνιο, αλλά ακόμα δεν το έχω διασταυρώσει. Θα σου πω όταν είναι, ΣΚΑΣΕ!)

Καλά, για γκομενικά δε το συζητώ. Δεν προλαβαίνεις να κλάσεις, αγάπη μου, θες και γκόμενα; Μετά βίας σου μένει φράγκο το Σάββατο για να πάρεις τσιγάρα, να σε βγάλουν μέχρι την Τετάρτη και μου θες σαλιαρίσματα; Δε θα την κεράσεις το κατιτίς σου; Δε θα την πάς ένα σινεμά, ένα θέατρο; Δε θα της πάρεις ένα δωράκι το Φλεβάρη; Παύση: Μεταξύ μας, αν σκοπεύετε να πιάσετε γκόμενο/γκόμενα, κάντε το μετά του Αγίου Βαλεντίνου, είναι δύσκολες οι εποχές. Επίσης ξεχάστε τα γυμνασιολυκειοδώρα τύπου «Αχ, σήμερα κλείνουμε ένα μήνα, τι να του πάρω;» Θα σου 'λεγα τι να του πάρεις, κουκλίτσα μου, αλλά έχε χάρη που υποσχέθηκα να μη βρίσω μέχρι τις 6 του μήνα (αύριο δηλαδή)!

Οικονομικά; Πού ζεις, καλή μου; Είναι η πρώτη φορά που πήρες μαζεμένα 3 πορτοφόλια και φέτος θα παραμείνουν άδεια και τα 3! Γιατί μόλις βάλεις το ευρώπουλο στη θήκη για τα νομίσματα είτε θα σκιστεί η θήκη με διαβολικά μαγικό τρόπο και θα το χάσεις είτε θα κολλήσει μέσα στο καρότσι του σούπερ-μάρκετ και δε θα βγαίνει ούτε με εισαγγελική παρέμβαση! Σου έχω τη λύση. Για τον άνδρα που δε χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ, προτείνω να ψάξει και να βρει τη χαμένη θήκη του μποξερακίου του. Είναι σαν το βαλιτσάκι του Σπορτ-Μπίλι. Χωράει τα πάντα! Και φυσικά δε σκίζεται, αντέχει στο χρόνο (εδώ άντεξε κολλημένο στο πίσω μέρος του συρταριού στην ντουλάπα, εκεί θα κωλώσει;), πλένεται στο οικονομικό πρόγραμμα ή στο χέρι και σε βοηθάει να θυμάσαι την απάντηση στην ερώτηση «έχεις λεφτά;» (απάντηση: Αρχίδια λεφτά έχω!). Για τις κοπέλες μας συνιστώ το σουτιέν. Η μόδα που ήθελε την κυρία να χώνει το «χαρτί» στο βύζο επανέρχεται και θα κάνει θραύση. Νιώθεις τη ζεστασιά του 50ευρου, η καρδιά σου πάλλεται ανάλογα με το ποσό το οποίο έχεις «εκβυζοταμιεύσει», βοηθώντας σε να κρατάς τη βυζουλέτα σου σε φόρμα και να προλαβαίνεις το εγκεφαλικό! Το μόνο μειονέκτηκα είναι πως το χρήμα δεν αυγατίζεται σε αυτή τη θέση, ίσα ίσα που με τόση σιλικόνη κινδυνεύει να παγιδευτεί και να καταλήξει σαν τη μύγα στο κεχριμπάρι: «προϊστορικό έκθεμα-βλέπετε μην αγγίζετε».

Κι επανέρχομαι σε προηγούμενη παράγραφο. Αφού δε σου αρέσει, δως του μια να πάει στο διάολο και κάνε κάτι άλλο. Άλλαξε σκηνικό, χώρα, πλανήτη... Αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει πρωτίστως να αλλάξεις μυαλά.

Κάπου εδώ θα σας αποχαιρετήσω. Έχω να αλλάξω φορμόλη στο βαζάκι που φυλάω το νέο μου μυαλό για να αποθηκεύσω εκεί το παλιό. Θα κλείσω πάλι με ευχές:

Καλή χρονιά με
Υγεία, Χαρά, Αγάπη, Σοφία, Ευτυχία, Μαρία, Δήμητρα, Κωνσταντίνα...
12 Responses
  1. Leviathan Says:

    xaxa na sai kala!!! poli kali xronia me igeia kai oti allo po8eis!!!!!!!!!! filia polla!


  2. Χρόνια πολλά Leviathan μου! Από το στόμα σου κι στο αυτί όποιου ακούει! Ανταποδίδω τις ευχές! :)


  3. ria Says:

    καλη χρονια με τύχη. γιατί όπως διάβασα κάπου, οι επιβάτες του τιτανικού, υγεία είχαν, τύχη δεν είχαν.

    εγώ το παραφράζω και εύχομαι υγεία και τύχη!


  4. D.Angel Says:

    Καλή χρονιά λατρεία και καλά μυαλά σε όλους μας! :) :) :)
    Σμουατς στα μούτρα σου :)


  5. happypepper Says:

    Καλή χρονιά μικρέ αγελάδε! Συμφωνώ με ρία και προσθέτω κέφι, τρέλα και τόλμη.
    Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.


  6. zoyzoy Says:

    Φοβερός είσαι σ'ολα μέσα έπεσες στην καταστροφολογία μην πέσεις:))

    Καλή Χρονιά εύχομαι με υγεία,αισιοδοξία και δύναμη!.

    Με φιλιά θαλασσινά!


  7. Χαχαχα! Απλά τέλειος απολογισμός, προϋπολογισμός, υποσχέσεις κι ότι να 'ναι! (τύφλα να έχουν και οι πολιτικοί, ειδικά με την εκβυζοταμίευση (αχαχαχα πάλι πεθαίνω στα γέλια!))
    Άντε και καλά μας μυαλά με το 2012!!!


  8. @ria: Αχαχαχα! Το κλέβω αυτό με τον Τιτανικό!

    @D. Angel, zoyzoy: Καλή χρονιά, λατρείες!

    @happypepper: Πού είσαι εσύ Χαρουμενοπιπεράκι μου; Καλή χρονιά να έχεις!

    @Morgana: Καλά μυαλά; Έχει μείνει τίποτα; Καλή χρονιά!


  9. thumbelina Says:

    χα,χα...τέλειος ο απολογισμός...καλή χρονιά καλέ μου...με υγεία...τύχη (οπως σωστά λέει και η ria), χαμόγελα και ό,τι άλλο εσυ θες ....φιλιά!!!!


  10. @thumbelina: Καλή χρονιά κ σε εσένα!


  11. Ανώνυμος Says:

    Εμ,γειάσου γελαδάκο μου!μμμμ!πολύς ντόρος έχει γίνει,με αυτό το θέμα (με το 2012),και με ό,τι το αφορά και κυρίως έχει πέσει,πολύυ κακοποίηση στις προφητείες των Μάγιας...τις οποίες τις ερμηνέυει όπως θέλει ο καθένας...και τις χρησιμοποεί ανάλογα,(και κυρίως γιανά δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας και μαζικού τρόμου και πανικού)κάτι που το βρίσκω το λιγότερο άτιμο....καλή χρονιά σου έυχομαι με υγεία,ευτυχία και με όλα τα καλα...(ε,λίγο αργοπορημένες οι ευχές μου αλλά...με φάγαν τα προβλήματα βλέπεις τελευταία...)φιλάκια....


  12. τελειος ο απολογισμος σου φιλε.Να εχεις μια ομορφη χρονια γεματη υγεια.


Copyrights & Disclaimer

Copyrights & Disclaimer