Fridge To Terevithia (ep. 01)
Πιλότος (στα F16) ©


...Το ψυγείο άνοιξε.
Το άπλετο φως του εμφάνισε και τις πιο μικρές ατέλειες του δωματίου. Η κουζίνα έμοιαζε με πίστα ορθάδικου, έτοιμο να γεμίσει με τις χαρωπές φωνές και τα ατελείωτα λαχανητά των "ντοπαρισμένων" από τεκίλα θαμώνων του. Οι γονείς του Μαμελούκιου και της Αγαθοβιόλας κοιμόντουσαν του καλού καιρού, άσχετα αν έξω έριχνε καρέκλες. Η ευωδιά από τον κεσέ με το ξινισμένο τζατζίκι ξύπνησε τον παπαγάλο, ο οποίος την είχε δει νυχτερίδα και κρεμόταν από το ένα πόδι στο αυτοσχέδιο κλαδί του.
Ο Μαμελούκιος άνοιξε το ένα μάτι του -το άλλο του το άνοιξε ο Φρίξος ο Τσαμπουκαλής το περασμένο Σάββατο- και αφουγκράστηκε την ηρεμία που επικρατούσε, μέχρι τη στιγμή που ο Κίτσος, ο παπαγάλος-νυχτερίδα, άρχισε να τσιρίζει σαν πόρνη που τη σφάζουν στο γόνατο!
"Βοήθεια! Βοήθεια!", κακάριζε το πετούμενο.
"Τι στο διάολο έπαθε πάλι ο ευνούχος;", αναρωτήθηκε ο Μαμελούκιος και ανασηκώθηκε. Οι σούστες του κρεβατιού έτριξαν και η Αγαθοβιόλα πετάχτηκε σαν ελατήριο από το κρεβάτι.
"Αμάν βρε άχρηστο πλάσμα της κοινωνίας!", φώναξε στον Μαμελούκιο, "πρέπει κάθε φορά που θα σηκώνεσαι να αισθάνονται τις δονήσεις στο νότιο ημισφαίριο;".
Ο Μαμελούκιος την έγραψε εκεί που δεν πιάνει μελάνι και προχώρησε προς την πόρτα του δωματίου τους.
"Κάτι συμβαίνει στην κουζίνα", είπε στην αδερφή του.
"Ο μπαμπάς θα είναι που έχει αρπάξει αγκαλιά τους κολοκυθοκεφτέδες και τους μασουλάει σαν κατσίκα!", είπε η Αγαθοβιόλα. "Πέσε να κοιμηθείς μπας και σκάσεις επιτέλους και αφήσεις κανέναν χριστιανό να ηρεμήσει!", απάντησε κι έμεινε να τον κοιτά αγριεμένη.
"Εγώ θα κατέβω να δω", είπε ο αδερφός της και βγήκε από το δωμάτιο κατευθυνόμενος προς στη σκάλα.
"Βρε ένα μαλάκα που έκανε η μάνα του!", σκέφτηκε και τον ακολούθησε.
Το φως του ψυγείου φαινόταν από την αρχή της σκάλας και τα δυο αδέρφια, το ένα πίσω από το άλλο, άρχισαν να κατεβαίνουν σιγά σιγά τα ξύλινα σκαλοπάτια της.
Ο Μαμελούκιος προπορευόταν, όχι γιατί ήταν κανένας γενναίος -μπούρδες!-, απλά ο πατέρας του πλήρωσε κάτι παραπάνω για να γραφτεί αυτή η ιστορία. Ο κύριος Βρασίδας ήταν γόνος της πασίγνωστης και ζάμπλουτης οικογένειας (των Ατριδών;) των Μπουχεσίδων και κληρονόμησε τα μαλλιοκέφαλά του όταν ο πατέρας του -γνωστό ρεμάλι της μαφίας- αυτοκτόνησε καταπίνοντας ένα κουτάκι Mentos με Coca Cola. Στα 20 του ερωτεύτηκε την Φρόσω Καρακαηδόνα, μια υπάλληλο των 3 και 60, ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας δυο μήνες μετά και στο τρικάπακο έφεραν στον κόσμο τα δίδυμα Μπουχεσίδη (τον Μαμελούκιο και την Αγαθοβιόλα- δε με προσέχετε!). Τώρα, ο πατέρας, έχοντας τη δική του επιχείρηση μέσω της οποίας ξεπλένει το χρήμα του κερατά, ξημεροβραδιάζεται στο εργοστάσιο -και καλά- στα meeting (και στα fucking εδώ που τα λέμε!) και η σύζυγος "παίρνεται" με τον καθαριστή της πισίνας, τον Χούλιο, έναν δίμετρο Αργεντινό με καταγωγή από τας Σέρρας.
...Τα δίδυμα έφτασαν στην κουζίνα. Το θέαμα ήταν πέρα από τη φαντασία τους (με IQ ζαμπονοτυρόπιτας δεν είχαν και πολλά περιθώρια για μεγάλη φαντασία): Ένας μαγικός κόσμος ξεπρόβαλλε από τις πόρτες του ψυγείου και οι δυο τους, σαν χάνοι με το στόμα ανοιχτό, πήραν τη μεγάλη απόφαση, η οποία θα άλλαζε ριζικά τη ζωή τους (ευτυχώς για αυτούς)...να τον εξερευνήσουν...


15 Responses
  1. Loth Says:

    ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!ΕΥΓΕ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕ ΧΙΧΙΧΙΧΙΙΧΙ!!!!!!



  2. Είναι να μη με πιάσει ο συγγραφικός μου οίστρος...σας πήρε και σας σήκωσε! Αναμείνατε για εξελίξεις!


  3. Λυδία Says:

    Καλά, γαμώ τα σκηνικά, έτσι!! Έλιωσα στο γέλιο. Να σου πω... επειδή το τηλ που δίνεις, όλο μιλάει... θέλω και εγώ από αυτό που έπινες όταν το έγραφες, μπας και βγει το καλοκαίρι δηλαδής. όχι τίποτα άλλο!!
    Χάρηκα που σε βρήκα!
    Με το δεξί οι καλησπέρες μου!


  4. @Λυδία: Καλώς ήρθες αγαπητή και καλά μυαλά με εμάς που έμπλεξες!!!
    Δεν πίνω τίποτα (συγκεκριμένα χτες που το έγραφα έπινα χυμό ΑΜΙΤΑ ΜΟΤΙΟΝ , δεν ξέρω αν φταίει αυτό), είναι έμφυτο το ταλέντο!


  5. Loth Says:

    ΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑΑΑΑΑΑ...ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ΕΜΦΥΤΕ ΤΑΛΕΝΤΕ!!!;P



  6. fallen_@m_I Says:

    xaxaxa
    kala,ekei pou nomiza oti den ginetai perissotero kapsimo...panta peftw eksw!!Well Done!


  7. @fallen_am_i: Τα φαινόμενα απατούν!


  8. Unknown Says:

    Λοιπόν έχω να πω οτι το λάτρεψα. και θέλω κι άλλο!!! :D


  9. Αυτό μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και μερικά "χρήματα" του Μπουχεσίδη για να συνεχίσουμε την ιστορία!!
    Welcome!!


  10. ? Says:

    χρόνια πολλά και αγελαδινά!


  11. Ευχαριστώ! Ευχαριστώ! Και μη ξεχνάτε...σας αγαπώ (το Κατά Μαρία Αλιφέρη Ευαγγέλιον)


  12. Mαμελούκιεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε σε θέλωωωωωωωω!
    και μαζί με σένα κι αυτό το ψυγείο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    :pppppppppppppppppppppp!


  13. Κράτα τις ορέξεις σου για αργότερα!


Copyrights & Disclaimer

Copyrights & Disclaimer