Πού Είναι Το Δώρο Μου;

I'm Back!

Μετά από δεκάδες ώρες ταλαιρωρίας με τη Google κι αφού έπαθα hangover με το ξενύχτι για να φέρω το blog στην κατάσταση που ήταν, τελικά τα κατάφερα και πρόλαβα να συμμαζέψω ό,τι μπόρεσα...τα υπόλοιπα από αύριο!
Καλό σας μήνα λοιπόν αν και δε το κόβω. Σήμερα ήρθε το βαφτιστήρι της μητέρας μου και η πρώτη κουβέντα που άνοιξε, μπαίνοντας στο σπίτι είχε να κάνει με το ψέμα που του είπε η μαμά για τον Άγιο Βασίλη, ότι τάχα μου δεν του έφερε το δώρο που ζήτησε (ένα Wall-E που κάνει τα πάντα, μόνο καφέ δεν ψήνει!), αλλά του έφερε μια γαμάτη αθλητική Nike φόρμα για το σχολείο. Δεδομένων των συνθηκών ότι το βαφτιστήρι έχει φτάσει αισίως τα 10, θεώρησα σωστό να ψάξω κανένα αστείο κειμενάκι στο διαδίκτυο, προκειμένου να του δείξω τι εστί βερύκοκο. Κατέληξα στο παρακάτω:

Να και η οριστική απόδειξη για το αν υπάρχει ή όχι ο Άγιος Βασίλης.
Επιστημονικές έρευνες που έγιναν από το περίφημο επιστημονικό περιοδικό "Spy" - Ιανουάριος 1990.

1. Κανένα γνωστό είδος ελαφιών δεν πετά. Αλλά υπάρχουν 300.000 είδη ζώντων οργανισμών που δεν έχουν ταξινομηθεί και εφόσον είναι έντομα και μικρόβια, αυτό δεν αποκλείει οριστικά ότι δεν υπάρχουν ιπτάμενα ελάφια τα οποία μόνο ο Άγιος Βασίλης έχει δει.

2. Υπάρχουν 2 δισεκατομμύρια παιδιά (άτομα κάτω των 18 ετών) στον κόσμο. Αλλά δεδομένου ότι ο Άγιος Βασίλης (προφανώς) δεν έχει σχέση με Μουσουλμάνους, Ινδουιστές, Εβραίους και Βουδιστές, αυτό ελαττώνει το φόρτο εργασίας στο 15% του συνόλου-378 εκατομμύρια σύμφωνα το το Γραφείο Παρακολούθησης του Πληθυσμού. Με μέσο όρο (απογραφή) 3,5 παιδιά ανά οικογένεια, έχουμε 91.8 εκατομμύρια σπίτια. Υποθέτουμε ότι στο καθένα υπάρχει ένα καλό παιδί.

3. Ο Άγιος Βασίλης έχει 31 ώρες τα Χριστούγεννα για να δουλέψει, χάρη στις διαφορετικές ωριαίες ζώνες και την περιστροφή της γης, υποθέτοντας ότι ταξιδεύει από την ανατολή προς τη δύση(πράγμα που φαίνεται λογικό). Έτσι έχουμε 822,6 επισκέψεις ανά δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε ένα χριστιανικό σπιτικό με καλά παιδιά, ο Άγιος Βασίλης έχει 1/1000 του δευτερολέπτου για να παρκάρει, να πηδήξει από το έλκηθρο, να μπει από την καμινάδα, να γεμίσει τις κάλτσες, να μοιράσει τα υπόλοιπα δώρα κάτω από το δένδρο, να φάει τα κεράσματά του, να ανέβει πάνω την καμινάδα, να μπει στο έλκηθρό του και να πάει στο επόμενο σπίτι. Υποθέτοντας ότι αυτές οι 91,8 εκατομμύρια στάσεις είναι εξίσου μοιρασμένες στη γη (το οποίο ξέρουμε ότι είναι λάθος αλλά για λόγους υπολογισμού θα το δεχτούμε), μιλάμε για περίπου 1,3 χιλιόμετρα ανά σπιτικό, ένα συνολικό ταξίδι 140 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, χωρίς να υπολογίζουμε τις στάσεις που οι περισσότεροι από μας πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον μια φορά στις 31 ώρες, συν το φαγητό και άλλα πράγματα.

4. Αυτό σημαίνει ότι το έλκηθρο του Αη-Βασίλη κινείται με 1.040 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, 12.500 φορές την ταχύτητα του ήχου. Για λόγους σύγκρισης, το ταχύτερο όχημα που έφτιαξε ο άνθρωπος στη γη, το διαστημόπλοιο Οδυσσεύς, κινείται με 27,4 μίλια το δευτερόλεπτο - ένα συνηθισμένο ελάφι μπορεί να τρέξει με 25χιλιόμετρα την ώρα.

5. Το φορτίο του έλκηθρου προσθέτει ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο. Αν υποθέσουμε ότι κάθε παιδί δεν παίρνει τίποτα παραπάνω από ένα μέσου μεγέθους σετ Lego (500 γραμμάρια), το έλκηθρο μεταφέρει 189.000 τόνους, χωρίς να λογαριάζουμε τον Αη-Βασίλη, που περιγράφεται ως υπέρβαρος. Στη Γη ένα συνηθισμένο ελάφι δεν μπορεί να σύρει παραπάνω από 140 κιλά. Ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι "το ιπτάμενο ελάφι" (βλέπε σημείο #1) θα μπορούσε να σύρει δέκα φορές το κανονικό ποσό, δεν μπορούν 8 ελάφια να κάνουν τη δουλειά ή ακόμη 9. Χρειαζόμαστε 135.000 ελάφια. Αυτό αυξάνει το φορτίο - χωρίς να υπολογίζουμε ακόμη το βάρος του έλκηθρου - στους 210.000 τόνους. Πάλι, γιά λόγους σύγκρισης - αυτό είναι τέσσερις φορές το βάρος του Queen Elizabeth.

6. 210.000 τόνοι που ταξιδεύουν με 1040 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο δημιουργούν μια τεράστια αντίσταση αέρος - αυτή θα θέρμαινε τα ελάφια στο ίδιο βαθμό μ΄ένα διαστημόπλοιο που εισέρχεται στην γήινη ατμόσφαιρα. Το πρώτο ζευγάρι των ελαφιών θα απορροφούσε 14,3 τετράκις εκατομμύρια joule ενέργειας. Ανά δευτερόλεπτο. Το καθένα. Σε συντομία, θα φλεγόταν άμεσα, προκαλώντας έκρηξη σ΄αυτά που ήταν πίσω τους και θα δημιουργούσαν εκκωφαντικές εκρήξεις στο πέρασμα τους. Όλη η ομάδα των ελαφιών θα εξαερωνόταν μέσα σε 4,26 εκατοστά του δευτερολέπτου. Ο Άγιος Βασίλης εν τω μεταξύ θα υφίστατο σε μια φυγόκεντρο δύναμη 17.500,06 φορές μεγαλύτερη της βαρύτητας. Ένας Αη-Βασίλης 120 κιλών (που είναι σχετικά αδύνατος) θα κολλούσε στην πλάτη του έλκηθρου με μια δύναμη 1.959.016 κιλών.


Το πιτσιρίκι εκτός του ότι δεν κατάλαβε ΧΡΙΣΤΟ από αυτά που διάβασε, άρχισε να ωρύεται και να πετάει αντικείμενα λες και βρισκόταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σφαιροβολίας Ανδρών και πλάκωσε τα βρισίδια. Τότε θεώρησα πως ήταν η στιγμή να επέμβω με κάτι πιο συνταρακτικό. Και του έδειξα το βίντεο που ακολουθεί:


Μετά από αυτό.......πήρε τη μάνα του κι έφυγε..... (κι έμεινα εγώ να μαζεύω τα αμάζευτα....) !
19 Responses
 1. skouliki Says:

  kαλο μηνα

  καταρχιν δεν ησουν καλο παιδι να σου φερει δωρο .....

  και δευτερον μια χαρα τα λεει το περιοδικο ..παραλογοοοοοοοοοοοοο?


 2. KAΛΟ ΜΗΝΑ.ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΙΚΡΟΣ.ΤΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.ΔΩΡΑΚΙ ΗΘΕΛΕ ΟΧΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ.
  ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΩΞΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙΣ.


 3. @skouliki: Το παιδί δεν ήμουν εγώ. Οπότε ψιλοχέστηκα για το όλο θέμα!
  Καλό μήνα!


 4. Ήθελα να του δώσω να καταλάβει ότι δεν είναι ανάγκη να πάει φαντάρος κανείς ή να ξενιτευτεί στη Φινλανδία για να καταλάβει ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης παρά μόνο στο ημερολόγιο!
  Καλό μήνα!


 5. Ena tha sou pw: ME TSANTIZEI PASA APOMYTHOPOIHSH!!!!!!!!!! Ase re file na xoume mia g***ni fantasia...auth mas swzei allwste ! :p


 6. episis: "ή να ξενιτευτεί στη Φινλανδία για να καταλάβει ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης παρά μόνο στο ημερολόγιο!" NA KSENITEYTEI!! EINAI GAMATI XWRA KAI AKSIZEI NA THN DEI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 7. Fri Says:

  Το να γίνεις παιδαγωγός πώς σου φαίνεται σαν ιδεα? Ε, τι λες?

  Τσατάλια τα νεύρα του παιδιού (και με το δίκιο του το έρμο), μα εγώ πολύ την ευχαριστήθηκα την ανάρτηση! xaxa

  Καλό μήνα:)


 8. @DWDTW: Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου.... Άιντε καημένηηηηηηηηη!

  @Fri: Για παιδαγωγός δε το βλέπω, καθότι κουραστικό με το κάθε βλαμμένο να θέλει το ένα ή το άλλο-κι εγώ είμαι άτομο που τα θέλω όλα για μένα! :P
  Καλό μήνα!!


 9. Fri Says:

  Πάλι κάλα που δεν το βλέπεις! Γιατί μετά μας έβλεπα χωρίς παιδιά στην Ελλάδα...
  Θα πήγαιναν όλα μετανάστατες. Κάλιο στα ορυχεία στη Γερμανία, παρά με εσένα για δάσκαλο στην Ελλάδα! :Ρ :Ρ

  Καλή σου μέρα!


 10. Δεν υπάρχει Άι Βασίλης;;;
  :o


 11. Spy Says:

  Περιοδικό "spy";

  Μα ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "spy";;;*

  (ο καθένας με τον καημό του εδώ μέσα...)


 12. @Fri: Θα διδαξω αλλού!

  @Darthiir: Συγνώμη που δε στο έχουν πει, αλλά κάποιος έπρεπε να σε ξυπνήσει από το λήθαργο στον οποίο εθελημένα σε είχαν ρίξει!

  @Spy: Σαν εσένα κανείς! Δε συμβουλεύομαι το Spy παρά μόνο ΤΟΝ Spy!
  Καλό μήνα bro!


 13. KitsosMitsos Says:

  Ετεροχρονισμένο αλλά η αλήθεια να λέγεται! Εύγε!


 14. thamnos Says:

  Μάζεψα κάτι αποκαίδια την Πρωτοχρονά που έπεφταν απο τον ουρανό αλλά που να φανταστώ πως ήταν ψητό ελαφάκι... μονο το πατέ ήξερα.


 15. Leviathan Says:

  foveri i anartisi!! xaxa! kalo sou vradi!!!


 16. @KitsosMitsos: Ευχαριστώ Κιτσεμήτσε μου! Καλό μήνα!


 17. @Thamnos: Welcome my friend! Κρίμα, από γεύση έμαθες αν έλεγε τίποτα;


 18. @Leviathan: Καλό βράδυ φίλε!


 19. Ως μέγας οπαδός της απομυθοποίησης, θα σου πω ένα εύγε.
  Καλή η φαντασία και οι φαντασιώσεις, αλλά όταν τις ξεχωρίζαμε από την πραγματικότητα.
  Μια χαρά είναι και η φαντασίωση όταν γνωρίζεις οτι είναι φαντασίωση.
  :D


Copyrights & Disclaimer

Copyrights & Disclaimer