10 Ταινίες του 2050 ©


'Εχει γίνει πλέον της μόδας όλες οι κινηματογραφικές εταιρίες να δημιουργούν ταινίες με τουλάχιστον 2 συνέχειες, τις λεγόμενες "τριλογίες". Μερικές βέβαια έχουν φτάσει και στην 4η συνέχεια...για να μην αναφερθούμε σε εκείνες που μετά από 50 χρόνια μετρούν την 50ή συνέχειά τους, πχ James Bond!
Αυτές οι...τραβηγμένες συνέχειες σε τέτοιου είδους ταινίες είναι ευχάριστες και μερικές φορές απαραίτητες προκειμένου να αποδοθεί πλήρως η ουσία της σειράς, όπως συνέβη με το Ηarry Potter η οποία μετράει 7 ταινίες ή ο 'Αρχοντας των Δαχτυλιδιών με 3 (φήμες μιλούν και για τέταρτη ταινία, prequel αυτή τη φορά και συγκεκριμένα για την απόδοση του Silmarilion).
Υπάρχουν βέβαια και ταινίες όπου κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη φτάνουν στο 3ο και 4ο μέρος τους χωρίς ουσία. Αυτές λοιπόν αποφάσισα να σχολιάσω αλλά περισσότερο να δώσω μια πιθανόν μελλοντική τους εξέλιξη.......


1.)HELLRAISER 92-Dying Hard... Ο αδίστακτος Pinhead, έχοντας φτάσει στο 92ο έτος παραμονής του στη Γη, έχει αρχίσει να ζαρώνει και να κάνει ρυτίδες. Η απόγνωση τον έχει βαρέσει στο Δόξα Πατρί και ως δια μαγείας μαθαίνει από κάποιο σπιούνο πως ο Κύβος, με τον οποίο θα μπορέσει -επιτέλους- να επιστρέψει στα βάθη της Κολάσεως, βρίσκεται στο γηροκομείο της περιοχής, θαμμένος στον ουροκαθετήρα μιας ανυποψίαστης γριούλας. Σπεύδει προς τα κει και κάνει τη ζωή των γερόντων πατίνι μέχρι να συνειδητοποιήσει πως ο Κύβος τα κακάρωσε (τα πολύ τσίσα της γιαγιάς προκάλεσαν οξείδωση στα γρανάζια του Κύβου)! Τελικά ο Pinhead βαφτίζεται Χριστιανός και ο νονός του τού κάνει δώρο τον Κύβο του Ρούμπικ, με τον οποίο τρώει γερά κολλήματα και πεθαίνει από κατάθλιψη. (Ευτυχώς για τις επόμενες γενεές...)!

2.)ROCKY 67-First Blood...Η ταινία κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν του Rocky Balboa του 22ου και συγκεκριμένα στην απαρχαιωμένη Νέα Υόρκη του 1990 όπου ο προ-προ-προ-προ-προ-προ-
προ....προ-προ-προ-πάππος του εργαζόταν ώς μπαλαρίνος σε τοπικό τσίρκο. Μια μέρα, σε μια από τις επιτυχημένες παραστάσεις του, τον πλησίασε ένας νέος, γεροδεμένος κύριος ο οποίος, κρίνοντας από τον αιθέριο τρόπο με τον οποίο ο Rocky κάνει πιρουέτες, μαζέυει τον προαναφερθέντα και τον κάνει αστέρα του Kick-Boxing ενώ παράλληλα του κλείνει συμβόλαιο για εκπομπή μαγειρικής στο NBC.

3.)ALIEN 34-New Day...Τα συμπαθέστατα 8ποδα πλασματάκια έχουν ήδη καταλάβει τον πλανήτη μας (εμείς πάλι δεν έχουμε καταλάβει τίποτα) και σε μια έξαρση πολιτισμικών αξιών η Μητέρα-Alien βάζει υποψηφιότητα για δήμαρχος του Μανχάταν. Γίνεται της μουρλής γιατί στον αντίποδα βρίσκεται η 69η κλωνοποίηση της Ripley η οποία έχει αντίθετες απόψεις για τη διακυβέρνηση της πόλης. Η Alien υπόσχεται ανθρώπους-γιαχνί με κρεμμύδια στο φούρνο, η Ripley υπόσχεται γεμιστά Alien με κολοκυθάκια και μαϊντανό με αποτέλεσμα ανθρώπινο είδος και aliens να μάχονται βυζί με βυζί για τη δημαρχία.

4.)HOME ALONE 28-Alone At Last... O Kevin έχει πατήσει τα 70 και έχει χώσει τους γονείς του σε γηροκομείο. Μετά από αλλεπάλληλες διαμάχες και παράπλευρες απώλειες οι γονείς του επιστρέφουν στο σπίτι για να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στο μέρος όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. O Kevin όμως έχει για γκόμενα μια 23χρονη cheerleader και δεν μπορούν να κάνουν "χωριό" μιας και οι γονείς του περιφέρονται σαν τις άδικες κατάρες μέσα στο σπίτι. Έτσι αποφασίζει με την κοπελιά να το κάνουν στην τραπεζαρία την ώρα του βραδινού φαγητού. Τη συνέχεια τη φαντάζεστε...

5.)PIRATES OF THE CARRIBEAN 12-Mediterranean Terror... Ο Jack Sparrow κι η βρωμερή παρέα του κάνουν γυροβολιές στον Ατλαντικό. Ένα θαλάσσιο ρεύμα τους παρασύρει στα στενά του Γιβραλτάρ και με αυτόν τον τρόπο μπουκάρουν στη Μεσόγειο. Από λουόμενους στα παράλια της Ίμπιζα μαθαίνουν ότι στον πάτο της Σαντορίνης κρύβεται ο μεγαλύτερος θησαυρός που θα μπορούσε να βρει ποτέ πειρατής κι έτσι ξεχύνονται στον αγώνα.Μετά από πολυήμερες μάχες με τέρατα και σημεία, βρίσκουν τον πολυπόθητο θησαυρό,τα μαζεύουν και φεύγουν αλλά προς μεγάλη τους έκπληξη πειρατικό καράβι με Αλβανική σημαία τους εμβολίζει και τους αφήνει με το πουλί στο χέρι (και αναφερόμενοι σε πουλί εννοούμε τον παπαγάλο του Jack...πονηρούληδες! )

6.)MATRIX 40-Breakout...Εν έτει 47.872 μ.Χ. ο Neo έχει παντρευτεί την Trinity, έχουν αποκτήσει και 5-6 κουτσούβελα και ζουν μια ήρεμη κατά τ' άλλα ζωή. Ως εδώ όλα βαίνουν καλώς...μέχρι τη στιγμή που σκάει μύτη ο Mr Smith με τη Mrs Smith (οποιαδήποτε ομοιότητα με την ομώνυμη ταινία του Pitt και της Jolie είναι εντελώς συμπτωματική) και διεκδικούν την πατρομητρότητα των παιδιών του Neo, με την αιτιολογία πως αυτά γεννήθηκαν εντός Matrix. Αρχίζει λοιπόν ένα ανελέητο κλωτσομπουνίδι μεταξύ του Neo και των τσουτσεκιών του Mr Smith, με τον πρώτο να μπαίνει στο Matrix και να τα κάνει λαμπόγυαλο - στέλνει την πολεοδομία στον Αρχιτέκτονα, τα κάνει γυαλιά καρφιά στο τμήμα ΙΤ, βιάζει ανελέητα τη Monica Bellucci (1276 ετών στην ταινία) και βάζει φωτιά στο σπίτι της Oracle εις ένδειξη διαμαρτυρίας (τα κουλουράκια είχαν "αρπάξει" λίγο, τόσα χρόνια στο φούρνο)!

7.)OMEN 69-AC/DC...O Flemian, τρισέγγονος του Demian, ανακαλύπτει ότι η μέλλουσα γυναίκα του κυοφορεί τον Αντίχριστο (κι αυτός πια με τόσες αποβολές ας δοκιμάσει μια εξωσωματική...νυσάφι πια!). Μετά τη γέννηση του μικρούλη, λοιπόν, o Flemian τον βουτάει και τον κοσμογυρίζει προκειμένου να βρεθεί κάποιος καλός Σαμαρείτης να τον ξορκίσει αλλά μάταια. Ο μικρός Flemian Jr ανακαλύπτει μερικές βιντεοκασσέτες της προγιαγιάς του με την Candy Candy και την Sandybell, παθαίνει σύνδρομο στέρησης και ευλογεί με το σπέρμα του τις αδελφές της μητέρας του (αυτό που λένε "όπου δε δίνει ο Θεός παιδιά, δίνει ο διάολος ανήψια" -ένα τέτοιο πράγμα)!

8.)JURASSIC PARK vs PREDATOR-...Η ανεύρεση ενός ξεχασμένου DNA στα βάθη του Ατλαντικού γίνεται η αιτία ο πλανήτης να τιγκάρει στο ερπετό! Δεινόσαυροι και ανθρώπινο είδος κωλοχτυπιούνται για το ποιο είδος θα κυριαρχήσει στον πλανήτη. Κι εκεί που οι μάχες δίνουν και παίρνουν, εμφανίζεται ως "από μηχανής θεός" ο γνωστός σε όλους Predator και -ακολουθώντας δημοκρατικές διαδικασίες- δεν αφήνει ούτε ψείρα ζωντανή! Δικό του είναι το μαγαζί, του βάζει φωτιά και το καίει!!!

9.)GREMLINS 9 -Resurrection... Σε μια ξεχασμένη έρημο της Αφρικής φουντάρει ένα UFO το οποίο μεταφέρει καμια 300αριά Maguay. Τους πιάνει μια κρίση αναπαραγωγής, αλληλοφτύνονται και πολλαπλασιάζονται -ζωή να' χουν! Η αποικία φαίνεται να είναι αποκλεισμένη από τον πολιτισμό μέχρι που πλακώνει ένας κατακλυσμός 50 ημερών (347,5 χρόνια είχε να βρέξει εκεί, τώρα το θυμήθηκε!) και τα γλυκύτατα ζωντανά δε χωρούν να κλάσουν σε 672.000 στρέμματα ερήμου! Γίνεται ένα πανηγύρι μεταξύ τους και ανακαλύπτουν ένα κοπάδι με ελέφαντες(αν έχεις το Θεό σου, πού στο διάολο βρέθηκαν εκεί;;;!!!), τους τρώνε εν ριπή οφθαλμού και μεταμορφώνονται σε gremlins. Η συνέχεια επί της οθόνης...

10.)SHREK The Dead... O Shrek είναι στα τελευταία του και οι ήρωες του Far Far Away Kingdom του κάνουν πάρτυ-έκπληξη με Ρωσίδες Shrekίνες και ξωτικά του Play-elf-boy. Η δικιά του παίρνει ξανάστροφες και του βάζει αντι-κούκου στο ποτό! Ο Shrek παθαίνει "καθίζηση" στο εργαλείο του, πεθαίνει και δολοφονείται ο σεναριογράφος της σειράς που αποφάσισε να δώσει τέλος σε ένα animation που άφησε εποχή...


(Το παραπάνω κείμενο υπόκειται στους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Το κείμενο δημοσιεύεται για πρώτη φορά στον δικτυακό τόπο gigagakounibeli.blogspot.com. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς την έγγραφη άδεια του συγγραφέα ή του ιδιοκτήτη του Οποιαδήποτε αντιγραφή, δημοσίευση ή έκθεση του κειμένου ή μέρους αυτού χωρίς τη γραπτή άδεια του κατόχου διώκεται ποινικά)

1 Response
  1. Ανώνυμος Says:

    καλο καλό έτσι, θέλω κιάλλο
    και οχι μονο για ταινίες μπορείς να αναφερθείς και σε ελληνικές σειρές που σηνεχίζουν χρόνο με το χρόνο...οι εκπομπέσ

    πρεπει να φυγω


Copyrights & Disclaimer

Copyrights & Disclaimer